USEIN KYSYTTYÄ

ILMOITTELU JA HINNOITTELU

Voinko muuttaa itse kohdekuvausta?

Mikäli haluat muuttaa kohdekuvausta, ota yhteyttä henkilökohtaiseen välittäjääsi. Hänen avullaan kohdekuvausta pystytään muuttamaan.

Voinko itse määrittää loma-asuntoni hintoja?

Määritämme loma-asuntosi hinnat yhteistyössä sinun kanssasi. Tarkoituksemme on pyytää loma-asunnostasi niin sinua kuin vuokralaisiakin miellyttävä hinta. Tätä kautta saamme asunnollesi parasta mahdollista tuottoa.

Miksi hinnat vaihtelevat eri välityssivustojen kesken?

Koska loma-asuntosi kysyntä vaihtelee eri sivustojen kesken, niin vaihtelevat hinnatkin. Korkeamman hinnan pyytäminen on perusteltua silloin, kun asiakasvolyymi ei kärsi. Tämä mahdollistaa sinulle suuremman tuoton.

Laaditteko kohdeilmoituksen loma-asunnostani kaikille Lomaamon yhteistyökumppanien sivuille?

Laadimme ilmoituksen loma-asunnostasi kaikille yhteistyökumppaniemme sivuille, joiden katsomme lisäävän loma-asuntosi myyntiä. Joissain tapauksissa loma-asunto on kuitenkin niin houkutteleva, ettei ilmoittelu kaikilla sivustoilla ole tarpeen parhaan tuoton saamiseksi.

Onko mahdollista ilmoittaa ja vuokrata kohdettani vain suomalaisille?

Meidän on mahdollista laatia kohdeilmoitus vain kotimaisille sivustoille suomenkielellä, mikä edesauttaa kotimaan myyntiä. Ulkomaalaiset voivat vuokrata kohteen, mutta se on epätodennäköisempää. Mikäli haluat vuokrata loma-asuntoasi vain kotimaisilla sivustoilla, ilmoita siitä meille etukäteen, niin otamme tämän huomioon vuokratuottoarviota ja sopimusta tehdessämme.

Voinko ilmoitella loma-asuntoani samanaikaisesti useamman tahon kautta?

Mikäli annat loma-asuntosi välitettäväksi meidän kauttamme, sitoudut siihen, että yriksellämme on oikeus välittää ja vuokrata kohdettasi ainoana toimijana markkinoilla. Mikäli kuitenkin haluat vuokrata loma-asuntoasi esimerkiksi ystävillesi tai perheellesi, se onnistuu toki tavalliseen tapaan. Teemme kaikkemme loma-asuntosi tuoton parantamiseksi, joten sinun ei tarvitse huolehtia välityksestä tai vuokrauksesta, vaan voit keskittyä rakastamiisi asioihin.

 

cropped-site_icon1.png

STAILAUS JA VALOKUVAUS

Mitä Lomaamon tekemä stailaus tarkoittaa?

Stailauksen avulla loma-asuntosi sisustusta yhtenäistetään ja yksinkertaistetaan siten, että se houkuttelee mahdollisimman monia vuokraajia. Stailauksen aikana voidaan esimerkiksi päivittää tekstiilejä ja tyynyjä, muuttaa valaistusta, karsia ja järjestää tavaroita uudelleen sekä vaihtaa kalustejärjestystä. Stailaukseen kuuluu myös esimerkiksi ruokapöydän kattaus, sänkyjen petaus ja kylpyhuoneen sisustaminen tekstiileillä.

Kuinka kauan loma-asuntoni stailaus ja valokuvaus päivä kestää ja mitä päivä sisältää?

Koska teemme perusteellista työtä, joka tuo arvoa omistajalle, vie kuvauspäivä aikaa noin viisi tuntia, riippuen kohteen laajuudesta. Tässä ajassa valokuvaamme, tarkastamme ja stailaamme loma-asuntosi Lomaamon sisustustavaroilla.

Tuleeko minun olla paikalla, kun Lomaamo stailaa ja valokuvaa loma-asuntoni?

Pystyt parhaiten esittelemään loma-asuntoasi ja sen toimintoja, mikäli olet itse paikalla kohteen tarkastusvaiheessa, mutta tämä ei ole pakollista. Voit myös olla paikalla, kun stailaamme ja valokuvaamme kohteen, mutta tämä onnistuu erinomaisesti myös ilman läsnäoloasi.

Pystynkö itse vaikuttamaan siihen, millaisilla tavaroilla tai väreillä loma-asuntoni tullaan stailaamaan?

Meillä on Lomaamolla käyttössämme tiettyjä, hillittyjä sisustusteemoja, joita hyödynnämme stailauksessa. Mikäli haluat, voit itse vaikuttaa siihen millaisella teemalla ja värimaailmalla etenemme.

Saanko käyttää Lomaamon loma-asuntooni tuomia sisustustavaroita itse?

Kyllä, kaikki Lomaamon tuomat sisustustavarat ovat vapaasti sinun ja vuokralaisten käytettävissä.

Voinko toimittaa täydentäviä valokuvia loma-asunnostani itse?

Sinulla on käytössäsi Lomaamon valokuvaaja, mikäli loma-asunnossasi tapahtuu merkittäviä muutoksia, joista haluat kertoa vuokralaisille kuvien keinoin. Älä siis ota kuvia itse, vaan ota yhteyttä henkilökohtaiseen välittäjääsi ja tilaa ammattimaiset valokuvat Lomaamon kautta.

Saanko julkaista Lomaamon ottamia valokuvia omalla Facebook tai Instagram tililläni?

Tottakai, kunhan muistat liittää Lomaamon mukaan julkaisuun. Lomaamon ottamat valokuvat ovat käytössäsi kaikissa ei kaupallisissa tarkoituksissa.

 

cropped-site_icon1.png

TARVIKKEET JA VARUSTEET

Mitä tarvikkeita ja varusteita loma-asunnostani tulee löytyä vuokralaisia varten?

Loma-asunnostasi tulee löytyä tarvikkeet, mitä vuokralainen todennäköisesti tarvitsee majoittuessaan asunnossasi. Näitä ovat muun muassa tarvittavat kodinkoneet, -laitteet, kalusteet, hyväkuntoiset ja puhtaat vuodevaatteet, astiasto, keittovälineet, siivousvälineet ja -aineet, wc-paperia, perusmausteet, pistoke autolle, osoitteen mukainen numero tai nimikyltti sekä turvallisuusvarusteet, kuten palovaroittimet ja käsisammuttimet. Mikäli loma-asunnossasi on takka tai puulämmitteinen sauna, tulee asunnosta tai sen välittömästä läheisyydestä löytyä myös kuivia ja pilkottuja polttopuita.

Mikäli loma-asunnossani tapahtuu jotain yllättävää, kuten lämminvesivaraaja, jääkaappi tai jokin muu laite hajoaa, miten toimin? Ja olenko korvausvelvollinen?

Mikäli loma-asunnossasi tapahtuu jotain yllättävää, sinun tulee viipymättä ilmoittaa tapahtuneesta Lomaamolle ja korjata asian mitä pikimmiten. Olet korvausvastuussa siltä ajalta, kun laite on epäkunnossa tai asiaa ei ole korjattu.

Tuleeko minun ilmoittaa, mikäli loma-asuntoni varustelutaso muuttuu?

Kyllä, sinun tulee ilmoittaa meille kaikista varustelutason muutoksista viipymättä. Muutokset saattavat vaikuttaa asunnostasi kysyttävään hintaan. Positiivinen vaikutus hintaan, tuo sinulle myös lisää vuokratuloja.

Voinko säilyttää loma-asunnossani omia tavaroitani?

Kyllä, mutta ne tulee säilyttää lukkojen takana.

 

cropped-site_icon1.png

SIIVOUS JA TARKASTUS

Kuka hoitaa loma-asuntoni loppusiivouksen?

Yleinen käytöntä on, että vuokralainen hoitaa loppusiivouksen itse. Mikäli vuokralainen kuitenkin haluaa ja omistajan kanssa on asiasta etukäteen sovittu, voi vuokralainen tilata loppusiivouksen meidän kauttamme. Tällöin veloitamme loppusiivouksen hinnan suoraan vuokraajalta.

Tuleeko minun tarkistaa loma-asuntoni vuokralaisten lähdettyä?

Loma-asunto kannattaa tarkastaa vuokralaisen lähdettyä joko sinun tai kolmannen osapuolen toimesta. Palvelupalkkioomme kuuluu myös lopputarkastus Rukan alueella, jolloin voit tilata tarkastuksen veloituksetta meidän kauttamme. Mikäli asuntoa ei ole tarkastettu ja seuraava vuokralainen ei ole asuntoon tyytyväinen, olet korvausvastuussa.

Jos huomaan jälkitarkastuksen yhteydessä loma-asunnon olevan epäsiistissä tai muutoin poikkeavassa kunnossa, miten toimin?

Mikäli huomaat vuokralaisen lähdettyä kohteen olevan epäsiistissä tai muutoin poikkeavassa kunnossa, tulee sinun dokumentoida tilanne, lähettää asiaan liittyvät kuvat viipymättä meille ja tehdä itse tai tilata kolmannelta taholta loma-asuntoosi erillinen siivous. Omistajana sinä vastaat siitä, että kohde on siisti seuraavaa vuokralaista varten.

Voiko Lomaamo lähettää jälkikäteen laskun siivouksesta vuokralaiselle?

Mikäli huomaat jälkitarkastuksen yhteydessä loma-asunnon olevan epäsiistissä kunnossa, tulee sinun tehdä siivous itse tai tilata se kolmannelta osapuolelta. Me puolestamme voimme auttaa sinua toimittamaan lisälaskun vuokralaiselle.

Tekeekö Lomaamo tarkastuskäyntejä loma-asuntoihin vuokralaisen lähdettyä?

Kyllä, voit tilata lopputarkastus palvelun kauttamme ja se sisältyy palvelupalkkioomme. Mikäli haluat tilata lopputarkastuspalvelun toisen toimijan kautta, voimme myös lähettää vuokralaisten ajantasaiset saapumis- ja lähtöajat kolmannelle taholle, jotta he pystyvät vaivatta suorittamaan tarkastuksia ja loppusiivouksia.

 

cropped-site_icon1.png

AVAIMET

Kuinka Lomaamo toimittaa avaimen vuokralaiselle?

Avaimet toimitetaan avainsäilön avulla, joka sijaitsee loma-asunnon edustalla. Avainsäilöön talletaan yksi pääoven avain. Sinä määrität avainsäilölle koodin, jonka avulla avainsäilö aukeaa. Me puolestamme lähettämme tuon koodin vuokralaiselle aina vuokrausta edeltävällä viikolla.

Mikäli et halua hyödyntää avainpalveluamme, voit myös toimittaa avaimet vuokralaiselle henkilökohtaisesti tai esimerkiksi huoltoyhtiön välityksellä.

Kuinka usein avainsäilön koodi tulee vaihtaa?

Sinä päätät, kuinka usein avainsäilön koodi vaihdetaan. Suositeltavaa kuitenkin on vaihtaa se aina vuokralaisen lähdettyä, esimerkiksi jälkitarkastuksen yhteydessä.

Monta avainta minun tulee antaa vuokralaisen käyttöön?

Kaksi. Yksi avain talletetaan avainsäilöön ja toinen avain toimii vara-avaimena. Vara-avain kannattaa säilyttää vuokralaisen ulottumattomissa, mutta kuitenkin niin, että sitä on mahdollista käyttää välittömästi, mikäli ensisijainen avain katoaa.

Kuka on korvausvelvollinen, mikäli vuokralainen kadottaa avaimet?

Vuokralainen on korvausvelvollinen omistajalle, mikäli hän kadottaa avaimet. Omistaja voi hakea korvauksia vuokralaiselta, mikäli hän joutuu teettämään uusia avaimia tai sarjoittamaan lukkoja uudelleen.

 

cropped-site_icon1.png

SOPIMUS

Kuinka pitkä on sopimuksen irtisanomisaika?

Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta.

 

cropped-site_icon1.png

OMA VARAUS

Voinko käyttää loma-asuntoani itse?

Tottakai. Sinun tulee kuitenkin varmistaa ajantasainen varaustilanne aina kirjallisesti henkilökohtaiselta välittäjältäsi. Otathan huomioon, että loma-asunnon käyttäminen sesonkiaikoina vaikuttaa merkittävästi loma-asunnostasi saamaan tuottoon.

Maksanko omista varauksistani?

Et. Loma-asunto on sinun ja sinulla on siihen aina veloitukseton käyttöoikeus, mikäli varaustilanne niin sallii.

 

 

cropped-site_icon1.png

VUOKRIEN TILITYS

Milloin vuokratulot tilitetään minulle?

Vuokratulot tilitetään sinulle kahden kuukauden välein, kahden edeltävän kuukauden osalta.

Mikäli vuokralainen peruuttaa tulonsa, saanko silti maksun tililleni?

Mikäli vuokralainen peruuttaa tulonsa viime hetkellä, emmekä ole velvoitettuja palauttamaan rahoja vuokralaiselle, saat maksun tilillesi normaalisti. Joissain tilanteissa olemme kuitenkin velvoitettuja palauttamaan rahat tai osan rahoista. Tällöin saat maksun vuokrista saamiemme suoritusten mukaisesti vähennettynä palvelupalkkiollamme.

 

cropped-site_icon1.png

VAHINGOT

Kuka on korvausvelvollinen, mikäli loma-asunnostani hajoaa tai varastetaan jotain?

Vuokralainen on korvausvelvollinen sinulle, mikäli hän rikkoo tai varastaa loma-asunnostasi jotain. Mikäli olet huomannut vikoja tai puutteita loma-asunnossasi jälkitarkastuksen yhteydessä ja dokumentoinut ne riittävästi, otathan viipymättä yhteyttä henkilökohtaiseen välittäjääsi. Hän voi auttaa sinua korvauspyynnön valmistelussa.

Mikäli jokin Lomaamon tuoma sisustustavara hajoaa tai katoaa, kuka on korvausvelvollinen?

Mikäli huomaat sisustustavaran rikkoutuneen, sinun tulee hankkia sisustustavaran tilalle uusi, vastaava tavara. Vuokralainen on kuitenkin korvausvelvollinen sinulle, mikäli hän on aiheuttanut tavaran rikkoutumisen tai katoamisen loma-asunnostasi.

Tarjoaako Lomaamo vakuutusta loma-asunnolleni?

Ei tarjoa. Sinun tulee huolehtia siitä, että loma-asunnollasi on riittävät, kattavat ja ajantasaiset vakuutukset.

 

cropped-site_icon1.png

MUUTA

Saako Lomaamon vuokraamiin kohteisiin tuoda eläimiä?

Eläinten tuominen välittämiimme loma-asuntoihin on kiellettyä, ellei toisin ole sovittu. Omistaja saa aina itse päättää, saako hänen loma-asuntoonsa tuoda eläimiä vai ei.

Saako Lomaamon vuokraamissa loma-asunnoissa tupakoida?

Vuokraamissamme loma-asunnoissa ei saa tupakoida missään tilanteessa. Tupakointi on useimmiten sallittua loma-asunnon välittömässä läheisyydessä asunnon ulkopuolella.

Voiko Lomaamon vuokraamissa loma-asunnoissa järjestää juhlia tai muita tapahtumia?

Juhlien ja tapahtumien järjestäminen vuokraamissamme loma-asunnoissa on kiellettyä, ellei toisin ole sovittu. Mikäli vuokralainen haluaa järjestää loma-asunnossa juhla- tai tapahtumatilaisuuden, omistajalta kysytään tätä aina erikseen ja hänellä on mahdollisuus kieltäytyä.

Mikä on matkustajailmoitus?

Matkustajailmoitus on viranomaislomake, joka loma-asunnon omistajan tulee kerätä vuokralaisilta, mikäli lain tietyt ehdot täyttyvät. Voimme halutessasi ohjeistaa vuokralaisia täyttämään matkustajailmoituksen etukäteen. Joskus lomakkeen täyttäminen etukäteen saattaa kuitenkin unohtua, joten lomakkeita kannattaa olla valmiina myös loma-asunnossa, jotta sen täyttäminen onnistuu myös silloin. Lisätietoa matkustajailmoituksesta löydät Finlexin sivuilta.

Haluan myydä loma-asuntoni, mutta minulla on Lomaamon kanssa välityssopimus. Miten toimin?

Uuden omistajan löytäminen vie usein ennustettua kauemmin aikaa, joten välityssopimusta ei kannata irtisanoa liian aikaisin. Suosittelemme olemaan yhteydessä meihin ennen loma-asunnon myyntiin laittamista, jotta voimme yhdessä varautua mahdolliseen omistajan vaihdokseen. Mikäli seuraava omistaja on halukas tekemään sopimuksen kanssamme, sinun sopimuksesi voidaan siirtää hänen nimiinsä.

 

vuokratuottoarvio