Haaveena: Lomalla Kitkajärvelle kalaan

Kitkäjärveä kutsutaan usein Euroopan suurimmaksi lähteeksi – eikä turhaan. Kitkajärvi on kirkasvetinen ja luonnontilainen suurjärvi, jonka upeat maisemat vaihtelevat kivikoista pitkiin hiekkarantoihin. Lomailijalle Kitkajävi tarjoaa upeat puitteet niin kalastukseen, uimiseen kuin luonnontarkkailuunkin.

Kalastajille Kitkajärvi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet narrata muun muassa suurikokoisia taimenia, harjuksia ja siikoja. Taimenen alamitta on 60 senttiä, mutta ei hätää, näitä kaloja järvestä kyllä löytyy. Oikein houkuteltuna, uistinkalastajan on mahdollista napata jopa yli viiden kilon taimen.

Vaikka isot kalat vievät usein huomion, eniten järvellä kuitenkin nähdään kalastajia pyytämässä järven pienikokoisia valtiaita, nimittäin muikkuja. Nämä “kitkan viisaiksi” kutsutut saaliskalat eivät tarinan mukaan ui Kitkajokea Venäjän puolelle, vaikka helposti sinne alavirtaan pääsisivätkin.

IMG_7257-3IMG_7258-3

Kitkanjärvellä kalastuskausi kestää koko kesän, joten paikalle voi saapua muuhunkin kuin pahimpaan lomaruuhka-aikaan. Itseasiassa syönti vain paranee syksyä kohti mentäessä – mikset siis lomailisi vasta syöntihuippuaikaan syys-lokakuun vaihteessa?

IMG_7141-2IMG_7173-2

Kalaisan Kitkajärven rannalta löytyy myös upea lomakohde Villa Kalliorinne, jossa vene on vuokralaisten käytössä aina kalastuskauden aikaan. Tästä lomakohteesta käsin on mukava lähteä vesille ja vähintään yhtä mukava palata takaisin. Moderni villa sijaitsee kauniin Suomen luonnon keskellä, mutta kuitenkin lähellä palveluita, sillä Rukalle on matkaa alle 15 kilometriä.

Varaa siis ihmeessä kalaisa luontolomasi osoitteesta: www.lomaamo.fi/villa-kalliorinne

IMG_7216-2.jpgIMG_6095-1IMG_6166-1


 

seuraa_blogi_villa_kalliorinne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s