Tienaa mökillä osa 4: Valokuvaus sisätiloissa

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, pätee myös mökin vuokrauksessa ja ilmoittelussa. Valokuva on ensimmäinen ja ainoa asia, jonka vuokraaja näkee kohteestasi ennen sinne saapumista. Tämän perusteella hän tekee ostopäätöksen. Siitä syystä valokuviin kannattaa todella panostaa.

Ensimmäinen asia on hyvä kamera. Ilman kunnollista kameraa tasalaatuisten ja näyttävien kuvien ottaminen sisätiloissa on erittäin hankalaa. Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, millainen kenno kamerassa on. Suurempi kenno mahdollistaa paremman kuvanlaadun.

Erityisesti sisätiloja kuvattaessa tärkeäksi tekijäksi nousee kameran lisäksi objektiivi. Kameran mukana tuleva perusobjektiivi on usein kuvanlaadultaan ja valovoimaltaan liian heikko, jotta sisätilojen kuvaus onnistuisi vaivatta. Lisäksi ahdas tai pienehkö tila vaatii usein pienemmän polttovälin objektiivin, jotta kameralla saa otettua riittävän laajakulmaisia kuvia.

Asianmukainen laitteisto ei kuitenkaan yksinään takaa kuvien onnistumista. Ahtaissa sisätiloissa kuvattaessa tulee kiinnittää myös erityistä huomiota kuvakulmiin, jotta tilan saa näyttämään mahdollisimman avaralta. Alla sama kuva on rajattu kahdella eri tapaa, huomaatko tilantunnun eron?

olohuone_emilia_gilbert_rajattu2
Kuva: Emily Gilbert Photography
olohuone_emilia_gilbert
Kuva: Emily Gilbert Photography
keittiö_emilia_gilbert_rajattu2
Kuva: Emily Gilbert Photography
keittiö_emilia_gilbert
Kuva: Emily Gilbert Photography

Lisäksi sisätilat ovat usein hämäriä, joten myös valaistuksen merkitys korostuu. Valaistuksen avulla tiloihin saa luotua erilaisia tunnelmia. Yllä olevissa kuvissa on hyödynnetty loistavasti luonnonvaloa, mikä tuo kuviin raikkautta.

Luonnonvalon lisäksi tai sijasta valaistuksen voi hoitaa myös keinovaloin. Valaistus tulee kuitenkin miettiä tarkkaan, jotta se näyttää kauniilta, eikä teennäiseltä. Oikein hyödynnettynä keinovalot tuovat kuviin lämpimän ja kutsuvan tunnelman.

olohuone_rustic_ballet
Kuva: Jessica Jelly (the_rusticpallet)
olohuone_rustic_ballet2
Kuva: Jessica Jelly (the_rusticpallet)
olohuone_rustic_ballet3
Kuva: Jessica Jelly (the_rusticpallet)

Koko vuokraustoiminta lähtee liikkeelle kutsuvista kuvista, joten niihin siis kannattaa todella panostaa. Mikäli sinusta tuntuu siltä, ettei sinun kuitenkaan ole mahdollista tehdä tätä kaikkea itse, me Lomaamolla otamme taidokkaat kuvat puolestasi. Ottamiemme kuvien avulla mökkisi saadaan nostettua uudelle tasolle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s