Tienaa mökillä osa 3: Vinkkejä mökin stailaukseen

Mökin ei tarvitse olla hulppea huvila, jotta sen saisi vuokralle, sillä kaiken kokoisille mökeille on kysyntää. Mökin tulee kuitenkin olla siisti, neutraali ja nykyaikainen, jotta se houkuttelee mahdollisimman monia. Tästä syystä loma-asuntoon kannattaa tehdä myyntistailaus ennen asunnon laittamista vuokralle. Stailauksen tarkoitus on tuoda esille loma-asunnon parhaat puolet. Kun mökkisi näyttää kauniilta ja luonnolliselta, vuokraaja voi hyvin kuvitella lomailevansa juuri siellä.

Stailauksessa tärkeintä on tilan neutralisointi ja yhtenäistäminen, jotta mökki miellyttäisi mahdollisimman monia vuokraajia. Tästä syystä stailaus onnistuukin yleensä parhaiten hillityillä väreillä, kuten valkoinen, harmaa ja beige. Monet mökeistä sijaitsevat luonnon keskellä, joten myös siitä syystä luonnonläheisten värien käyttäminen sisustuksessa on suositeltavaa. Muun muassa näitä värejä käytämme stailatessamme mökkejä Lomaamolla.

Vuokramökin myynti-ilmettä suunniteltaessa kannattaa muistaa hillitä omia mieltymyksiä, sillä et stailaa mökkiäsi vain itselle, vaan myös tuleville vuokralaisille. Jos kuitenkin haluat tuoda stailaukseen ripauksen omaa persoonaasi, voit korostaa sisustusta omalla lempivärilläsi. Värin ei kuitenkaan kannata antaa hallita tilaa, sillä liian voimakkaasti käytettynä, se saattaa karkoittaa vuokralaisia. Kun suunnittelemme Lomaamon stailausta, otamme aina huomioon asiakkaan omat lempivärit ja sisustukselliset mieltymykset. Tekemämme myyntistailauksen tarkoitus on ilahduttaa sekä vuokralaisia että omistajia.

Myyntistailaus ei kuitenkaan ole pelkkää väreillä ja tekstiileillä leikkimistä, vaan stailauksen tarkoituksena on myös tehdä tilasta toimiva ja yhtenäinen. Käännä ja siirrä huonekaluja ja tavaroita vapaasti. Kokeile erikoisia ja yllättäviäkin ratkaisuja. Näin saatat saada huoneeseen huomaamattasi uuden raikkaan ilmeen ilman, että hankit yhtään uutta huonekalua tai esinettä.

Myyntistailausta tehdessä kannattaa myös miettiä mökillä olevien tavaroiden merkitystä – etenkin vuokraajan kannalta. Mökille tulee usein vietyä vanhoja tavaroita, joita kotona ei enää haluta käyttää. Tämä on hyvä ratkaisu, kun mökki on vain omassa käytössä, mutta näin ei kuitenkaan kannata toimia vuokramökin kohdalla. Nykyaikainen mökki playstationilla, bluethooth soittimella ja wifillä houkuttaa vuokraajia varmasti enemmän kuin kuvaputkitelkkari ja cd-mankka.

Vanhat peitot, tyynyt ja patjat kannattaa myös ennemmin viedä keräykseen kuin tuoda vuokramökille. Lisäksi petivaatteet kannattaa tuulettaa ja pestä mahdollisimman usein. Puhtaat ja siistit petivaatteet antavat mökistä tasokkaan kuvan. Lisäksi hyvät patjat ja tyynyt mahdollistavat vuokralaiselle erinomaiset yöunet – mikä on parasta mitä voit vuokralaiselle tarjota.

Kun teet stailausta, muista kuitenkin rehellisyys. Stailauksen tarkoitus on tuoda esille loma-asuntosi parhaat puolet, mutta se ei kuitenkaan saa antaa mökistä epätodellista kuvaa vuokraajalle. Mikäli valokuvat ja stailaus poikkeavat paljon todellisesta asunnosta, vuokraaja tulee mitä luultavimminkin pettymään. Mökkiin kannattaa siis tehdä vain sellaisia ulkonäöllisiä muutoksia, jotka tulevat olemaan pysyviä. Älä siis stailaa ja valokuvaa mökkiäsi kalliilla design-esineillä, mikäli aiot viedä ne mukanasi. Tästä syystä myös sisustusesineet, joilla Lomaamo stailaa vuokralle tulevat kohteensa, jäävät lomakohteisiin. Kaikki stailaustavarat ovat siis aidosti vuokralaisten ja omistajien käytettävissä.

Muista myös panostaa stailauksen etukäteissuunnitteluun, sillä hyvin suunniteltu on aina puoliksi tehty.  Me Lomaamolla teemme jokaisesta kohteesta etukäteen stailaussuunnitelman, jotta stailaus onnistuu vaivatta paikan päällä. Suunnitelma tehdään aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja tämän toiveet huomioiden. Ja mikä parasta, stailaus ja suunnitelma eivät tuo asiakkaalle lisäkuluja, sillä ne sisältyvät aina kiinteään vuokranvälityspalkkioon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s