Tienaa mökillä osa 2: Mökin kysyntä ja hinnoittelu

Haluaisitko laittaa mökkisi vuokralle, mutta olet hieman kahden vaiheilla kannattaako se? Voin iloksesi kertoa sinulle, että nyt se todella kannattaa!

Matkailu on nimittäin Suomessa kasvussa, mikä lisää vuokralla olevien loma-asuntojen kysyntää koko maassa. Kotimaan matkailu lisääntyy, mutta samalla ulkomaalaiset majoittuvat yhä useammin vuokramökkeihin. Ulkomaalaisten vuokraajien kasvubuumi johtuu erityisesti elpyvästä Venäjän taloudesta sekä Aasian tulotason kasvusta.

Ulkomaisten vuokraajien lisääntyminen kotimaan markkinoilla luo lisää kysyntää vuokramökeille, mutta samalla vaikuttaa positiivisesti mökeistä kysyttävään vuokrahintaan. Korkea kysyntä nostaa hintatasoa, mitä kautta sinä pystyt myös kysymään loma-asunnostasi korkeampaa vuokrahintaa kuin ennen.

Kun suunnittelet mökkisi hinnoittelua, kannattaa pohtia, millä taktiikalla lähdet loma-asuntoasi vuokraamaan: Oletko ale-kauppias vai tarkan hinnoittelun noudattaja?  Osa vuokraajista on kovia tinkimään, toiset taas haluavat juuri sinun mökkisi oli pyytämäsi vuokrahinta mitä hyvänsä. Mieti siis etukäteen, kuinka paljon olet valmis hintaa alentamaan.

Loma-asunnon hinnoittelua tehtäessä kannattaa myös miettiä, miten kysyntä vaihtelee mökkisi alueella eri vuodenaikoina, ja miten tämä vaikuttaa mökistäsi kysyttävään hintaan. Harvasta mökistä kannattaa kysyä vain yhtä tai kahta hintaa. Monipuolisella hinnoittelulla mahdollistat paremman tuoton kerryttämisen. Tutustu siis tarkastasti mökkisi lähiympäristöön sekä sen tarjoamiin palveluihin ja tapahtumiin, jotta pystyt asettamaan mökillesi oikean hinnan.

Lisäksi vuokramökistä pyydettävään vuokrahintaan vaikuttaa monet muut seikat, joista osa tule vakiona, kuten mökin sijainti tai liikenneyhteydet, mutta osaan taas pystyt vaikuttaman. Keskity siis niihin asioihin, joita voit parantaa: Nosta mökkisi varustelutasoa, stailaa loma-asuntosi houkuttelevaksi ja ota tyylikkäät valokuvat. Niiden avulla pärjäät kilpailuillakin markkinoilla ja saat mökistäsi hyvää tuottoa.

Kun olet asettanut mökillesi vuokrahinnat, muista myös seurata ja päivittää niitä tarvittaessa. Esimerkiksi mikäli mökkisi sijaitsee laskettelukeskuksen yhteydessä, syksyllä sinun on mahdotonta tietää, onko alkutalvesta lunta vai ei. Lumi vaikuttaa kuitenkin suuresti mökkisi kysyntää, joten lumentuloa tulee seurata ja vuokrahintoja päivittää tarvittaessa.

Kun olet asettanut vuokrahinnan oikealle tasolle ja jaksat aktiivisesti seurata kysyntää sekä ylläpitää ajantasaisia vuokrahintoja, mökillesi on varmasti kysyntää Suomessa. Loma-asunnon hinnoittelu on kuitenkin haastavaa ja monivaiheista. Hinnoitteluun tulee todella käyttää aikaa ja paneutua kunnolla, jotta pystyt ottamaan kaikki seikat huomioon ja saamaan tätä kautta loma-asunnollesi hyvää tuottoa.

Mikäli sinulla ei ole riittävästi aikaa hinnoittelun määrittämiseen ja kysynnän seuraamiseen, saat enemmän tuottoa ja säästät aikaa, kun ostat palvelun ulkopuoliselta palvelun tarjoajalta, kuten Lomaamolta. Lomaamon toiminnan ydin on saada sinun vuokramökkisi tuottamaan ja tähän liittyy kiinteästi myös loma-asuntosi oikeanlainen hinnoittelu, jota he jatkuvasti seuraavat ja päivittävät.

Lomaamo voi tehdä sinulle myös etukäteen maksuttoman vuokratuottoarvion loma-asunnostasi, jotta pystyt etukäteen arvioimaan kannattaako vuokraustoimintaan lähteä mukaan.

vuokratuottoarvio3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s